Pe ce criterii alegem Android-smartfon la inceputul lui 2018. 

Esti in cautarea unui smartphone cat mai potrivit nevoilor tale, la ce ar trebuie sa atragi atentie mai ales ca in timpurile noastre pe piata e o varietate atat de mare,  achizitionarea unui telefon nou este o adevarata provocare. Majoritatea modelelor au design asemanator ,dar difera mult la partea hardware.

In acest  articol o sa-ti explicam criteriile de baza cum sa alegi un smartphone la pret accesibil ,dar sa faca fata cerintelor din 2018.

1.Acum accentul maxim se pune pe display si trendul anului  2018 va fi asa numitele telefoane fara margini,

in mare parte daca posesorul este satisfacut de display se poate de trecut cu vederea si ceva neajunsuri .

In alegerea smartfonului atrageti atentie la urmatoarele caracteristici ale display-ului:

1.1Rezolutia 

Rezolutia perfecta este Full HD sau QHD,este suficient pentru un smartphone cu marimea screenului de la 4.5-5.5 inchi.

Smarthoanele de top acum au rezolutie 4K dar avantaje evidente in calitatea imaginei nu sunt , din dezavantaje durata de viata  a bateriei scade,acestea fiind mai mult un truc de marketing al producatorilor.

1.3.Diagonala

Diagonala optima pentru fiecare utilizator poate fi diferita , noi recomandam nu mai mic de 5 inchi , asa smartphone v-a fi potrivit pentru jocuri ,clipuri video,navigare in internet si toate acestea cu o singura mina.


1.4. Fara margini sau Infinity Display

Trendul de acum este asa numitele telefoane fara margini in realitate asta iarasi este un truc de marketing deoarece ele oricum au acele margini la unele mai mari la altele mai mici ,totusi  sa recunoastem ele arata mai bine .In acelasi timp sansele de a sparge un ecran fara margini e mai mare din acest motiv ce sa alegeti frumusetea sau mai trainic decideti singuri.


2. Procesorul

Urmatorul criteriu este procesorul cele mai bune fiind de la Qualcomm cu cipseturile Snapdragon ele sunt divizate in subcategorii:

Categoria 2xx- procesoare de tot slabe destinate pentru cele mai simple sarcini .

4xx-productivitatea unui asa procesor ajunge pentru pagini de socializare ceva navigare pe internet pentru jocuri nu este suficient .

6xx-aproape de procesoarele de top suficient de performante practic pentru orice sarcini ele si fiind din categoria recomandate ca pret calitate .

8xx-procesoare de top care se gasesc doar in modele scumpe .

Deasemea se intilnesc si cipseturi de la MediaTek cel mai des in smartphoanele ale brandurilor chinezesti ele fiind o alternative de budget punctul slab fiind incalzirea exagerata si consumarea bateriei.

In majoritatea cazurilor compania Samsung foloseste chiseturile de productie proprie Exynos care se bat la egal cu cele de la Qualcomm.

3. Nu mai putin important este memoria operativa acesta fiind esentiala pentru rularea sistemului de operare ,rularea aplicatiilor si multitasking.


Telefoanele ieftine cu 515MB sau 1Gb se descurca cu greu atuci cind sunt rulate mai multe aplicatii probleme ca frinarea sau inchiderea aplicatiilor , cele cu 2Gb sunt la nivelul decentei suficient petru pagini de socializare mesengere acesetea fiind minim recomandat.

3Gb acestea  nu vor avea problem nici cind sunt rulate simultan aplicatii complexe.

4Gb  memorie cu rezerva potrivit pentru jocuri 3D

6/8Gb din practica de incarcat smartphonul ca sa foloseasca 6Gb sau 8Gb este practic imposibil.


4.Memoria de stocare.

Memoria de stocare este foarte importanta pentru a putea instala aplicatii minimul recomdat ar fi 16Gb .

De obicei se considera cu adugarea unui car de memorie se rezolva problema,dar nu e cazul cardul poate fi folosit

doar pentru poze video nu si aplicatiile plus memoria preinstala este mult mai fiabila.


5. Camera 

Niciodata acestea nu au avut un standart de calitate atit de ridicat imagini si video la rezolutii

care acum citiva ani erau doar pentru echipamente profesionale oricum un telefon niciodata nu o sa depasesca o camera foto profesionala .

La acest punct pot spune ca cu cit mai multi pixeli ca regula mia bine dar nu fiind o regula.

Pentru 2018 trendul este camera frontala duala .

6. Bateria 

Autonomia unui smartphone depinde de baterie aici minimul ar fi de 3000mAh in dependeta de marimea

ecranului daca peste 5.2 inchi de preferinta  3500+mAh in caz ca nu vrei sa cauti permanent priza.

Elementele pricipale ce influenteaza autonomia sunt marimea ecranului si pe ce tehnologie e construit

exceleaza la acest capitol AMOLED intilnite mai des la Samsung ,sistemul de operare si gradul de optimizare ,puterea procesorului .

Majoritatea smarthoanelor cu greu rezista 24 ore folosire intensive , o iesire din situatie ar fi folosirea unui power banck .


6.1 Incarcare rapida ‘’Fast Charging’’ o functie foarte utila pe care o sa o folositi cel mai des la un smartphone modern,

de exemplu v-ati trezit dimineata si bateria este descarcata complet dar deja trebuie de iesit din casa doar citeva minute de incarcare o sa fie suficient pentru o zi de regim de asteptare si comunicare.


7. Ce trebuie  sa fie la un smartphone modern mufa USB Type-C care a venit sa inlocuiasca MicroUSB cele din urma fiind doar la modele mai vechi sau tefoane de budget redus.

7.1 Audio jack 3.5mm producatorii care il exclud doar e copiaza pe cei de la Apple alte motive in asa decizie nu sunt.

Jackul audio este foarte comod pot fi folosite castile vechi fara nicu un adapter plus incarcarea smartfonului si ascultarea muzicii simultan.

7.2 Scaner de amprenta nu doar e comod dar si functie necesara ce permite rapid de deblocat smarphonul sau ascunderea continutului secret .

De dorit scanerul de aprenta sa fie pozitionat pe fata deoarece asa este mai comod.


Acum ca esti informat spor la cumparaturi!